
ÀfricaEn perill
Elefant africà
Loxodonta africana
L'animal més gran que camina per terra. Els elefants viuen en ramats familiars guiats per la femella més vella, que recorda on trobar aigua els anys secs.
- Pes
- Fins a 6.000 kg
- Mida
- 3,3 m d'alçada
- Esperança de vida
- 60–70 anys
- Velocitat màxima
- 40 km/h
- Dieta
- Herbívor
- Tipus de mamífer
- Placentari
Quant pesa això?
Pesa com 150 nens (de 40 kg cadascun)
On viu
Tres coses que has de saber
- Menja fins a 150 kg de plantes cada dia.
- Pot notar amb les potes els retrunys d'altres elefants.
- La seva trompa no té ossos, però sí uns 90.000 feixos de múscul petitíssims.
Compara amb…
- Pes
- Elefant africà6.000 kgUn nen de 10 anys40 kgL'elefant africà pesa unes 150 vegades més que el nen
- Mida
- Elefant africà3,3 mUn nen de 10 anys1,4 mL'elefant africà fa unes 2,4 vegades més que el nen
- Velocitat màxima
- Elefant africà40 km/hUn nen de 10 anys20 km/hL'elefant africà va unes 2 vegades més de pressa que el nen
- Esperança de vida
- Elefant africà70 anysUn nen de 10 anys80 anysMés o menys igual
Cadena alimentària
- FullesProductor
Elefant africàAquest animal
Ningú no caça un adult sa