
Pols i oceansVulnerable
Ós polar
Ursus maritimus
El depredador terrestre més gran. Els óssos polars viuen sobre el gel marí de l'Àrtic i cacen foques als forats on respiren.
- Pes
- Fins a 700 kg
- Mida
- 2,5 m de llargada
- Esperança de vida
- Uns 25 anys
- Velocitat màxima
- 40 km/h
- Dieta
- Carnívor
- Tipus de mamífer
- Placentari
Quant pesa això?
Pesa com 18 nens (de 40 kg cadascun)
On viu
Tres coses que has de saber
- Sota el pèl transparent, la pell és negra.
- Pot olorar una foca a més d'1 km.
- Pot nedar durant dies sense parar.
Compara amb…
- Pes
- Ós polar700 kgUn nen de 10 anys40 kgL'ós polar pesa unes 18 vegades més que el nen
- Mida
- Ós polar2,5 mUn nen de 10 anys1,4 mL'ós polar fa unes 1,8 vegades més que el nen
- Velocitat màxima
- Ós polar40 km/hUn nen de 10 anys20 km/hL'ós polar va unes 2 vegades més de pressa que el nen
- Esperança de vida
- Ós polar25 anysUn nen de 10 anys80 anysEl nen pot viure unes 3 vegades més que l'ós polar
Cadena alimentària
- Algues petitíssimesProductor
- Bacallà àrtic
- Foca anellada
Ós polarAquest animal
Ningú no caça un adult sa